В Україні стартували місцеві вибори

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Україні стартували місцеві вибори

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У неділю, 25 жовтня, о 08:00 в Україні відкрилися виборчі дільниці та почалися місцеві вибори. Проголосувати громадяни можуть до 20:00.

У звʼязку з пандемією коронавірусу вхід на виборчі дільниці дозволяється лише у захисних масках, також бажано мати із собою свою ручку.

Для участі в голосуванні необхідно мати із собою документ на підтвердження особи. Це може бути паспорт громадянина України (у вигляді книжечки або ID-картки), тимчасове посвідчення громадянина України чи е-паспорт на смартфоні, який підтримує використання мобільного додатку «Дія».

Водночас у ЦВК попередили, що на дільницях під час засвідчення особи на місцевих виборах не прийматимуть електронні документи в «Дії», оскільки технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт, немає.

Окрім цього, на дільницях виборцям будуть вимірювати температуру. Громадяни, в яких вона буде підвищена, зможуть проголосувати в окремих кабінках, призначених саме для таких випадків.

  • 25 жовтня на території України проходять місцеві вибори — вперше за новою системою з відкритими списками. Обирають депутатів сільських, селищних, міських рад, а також сільських, селищних, міських голів.
  • Результати виборів будуть відомі 6 листопада.
  • У день тиші напередодні виборів, коли заборонена агітація, — 24 жовтня — поліцейські склали понад пів сотні протоколів про адміністративні правопорушення.
  • В Україні за минулу добу виявили 6 088 нових випадків коронавірусу.