Працівники поліції склали 54 протоколи за порушення дня тиші

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Працівники поліції склали 54 протоколи за порушення дня тиші

Петро Порошенко / Flickr

Поліцейські склали вже 54 протоколи про адміністративні правопорушення під час дня тиші напередодні виборів, коли заборонена агітація. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Станом на 12:00 зафіксували 275 повідомлень про порушення, більшість із них — незаконна агітація:

  • на білбордах — 96;
  • роздача агітаційної продукції — 44;
  • на будівлях — 16;
  • заклики голосувати за партію або кандидата — 12.

Про порушення правоохоронці повідомили місцевій владі, відтак на місце виїхали комунальники, аби прибрати агітаційні матеріали.

Найбільше порушень виявили у Рівненській області — 39, у Харківській — 22, у Київський та Львівській — по 13, у Дніпропетровській — 12, у Донецькій та Черкаській — по 10, у місті Києві та Тернопільській області — по 8.

Зазначимо, що це перші місцеві вибори за новим виборчим законодавством. На них обиратимуть депутатів сільських, селищних і міських рад, а також сільських, селищних і міських голів. Вибори вперше відбудуться за відкритими списками — тепер громадяни можуть обрати не лише політичну партію, а й віддати свій голос конкретному кандидату з політсили.

Нагадаємо, у Центральній виборчій комісії попередили, що процес підрахунку голосів виборців після 25 жовтня буде тривалим. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.