Місцеві вибори: Підрозділи МВС з 21 жовтня переходять на посилений режим

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Місцеві вибори: Підрозділи МВС з 21 жовтня переходять на посилений режим

Jaap Arriens / NurPhoto / Getty Images

Міністерство внутрішніх справ у звʼязку з місцевими виборами переходить на посилений режим несення служби — з 21 жовтня по 1 листопада. Про це розповів перший заступник глави МВС Сергій Яровий, повідомляє пресслужба відомства.

Під охорону вже взяли 1 340 територіальних виборчих комісій, залучивши 2 729 поліцейських. Яровий зазначив, що поліцейські також контролюватимуть масковий режим на дільницях.

Глова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що до поліції надходить інформація про спроби зриву опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським. «Надходить інформація, що можливі спроби зриву опитування, яке буде проводити одночасно з виборами. Тому, ми маємо врахувати всі загрози та не допустити насильства до громадян, які будуть проводити і брати участь в опитуванні», — сказав Клименко.

Глава ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що у день виборів посилено нестимуть службу понад 42 тисячі рятувальників із залученням понад три тисячі спецтехніки та 12 повітряних суден.

Нацполіція з 5 вересня зареєстрували понад 6,1 тисяч заяв та повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом. За результатами їх розгляду склали майже 1,5 тисячі протоколів про вчинення адміністративних правопорушень та розпочали 475 кримінальних проваджень.

  • У Центральній виборчій комісії попередили, що процес підрахунку голосів виборців після 25 жовтня, дня голосування на місцевих виборах, буде тривалим.
  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. Із 15 жовтня почалася розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.