Епштейн перед суїцидом у тюрмі скаржився на булінг і темношкірих вʼязнів. Останні дні життя він провів у камері для самогубців

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Епштейн перед суїцидом у тюрмі скаржився на булінг і темношкірих вʼязнів. Останні дні життя він провів у камері для самогубців

Stephanie Keith / Getty Images

Незадовго до самогубства у в’язниці в США підозрюваний у торгівлі людьми Джеффрі Епштейн скаржився на булінг та побоювався агресії з боку темношкірих в’язнів. Він сидів в оточенні членів банд MS-13 і Bloods, вбивць та інших засуджених за насильницькі злочини.

Про це повідомляє The Daily Beast.

Свій перший день у в’язниці Епштейн, підозрюваний у торгівлі неповнолітніми дівчатами для обслуговування представників еліти, провів у потенційно найбільш небезпечному загальному відділенні, де утримують заарештованих до суду.

Наступного дня його відправили до відділення, де утримували засуджених за насильницькі злочини — членів вуличних банд і вбивць, серед яких зведення рахунків у в’язниці вважається поширеним явищем.

Колишній шеф детективів поліції Нью-Йорка Роберт Бойс розповів, що після арешту Епштейна люди з його оточення завалили колишнього копа дзвінками щодо допомоги ув’язненому.

За словами Бойса, ці люди робили щедрі пожертви поліції та намагалися покращити умови свого друга в тюрмі — просили передати подушки, косметичні засоби тощо, але він їм відмовляв.

Про злочини, в яких підозрювали Епштейна, у в’язниці дізналися швидко. За словами інших засуджених, чоловіка не били, але виснажували погрозами та здирництвом, вимагаючи купувати в них закуски та інші дозволені товари за завищеними цінами. Він вважався вигнанцем у власній камері.

«Він казав, що його булили в школі Коні-Айленду темношкірі діти», — розповів один із засуджених, якому Епштейн скаржився на свої побоювання через афроамериканців у в’язниці.

За його словами, Епштейн цікавився, чи варто заручитися підтримкою когось із темношкірих в’язнів, щоб уникнути булінгу, і називав їх позаочі принизливими словами. Співрозмовники радили чоловіку дивитися іншим в’язням в очі та стояти на своєму.

Згодом Епштейна перевели у ще більш похмуре місце, де тримали в’язнів, схильних до самогубства. У новому блоці було заборонено покидати камери, там не вимикали світло, не дозволяли комфортний одяг тощо, а за в’язнями вели цілодобовий нагляд.

Вже через п’ять днів після того, як суд відмовив у переведенні під домашній арешт, Епштейн спробував накласти на себе руки — його знайшов у напівсвідомому стані співкамерник, засуджений за чотири вбивства.

Через кілька тижнів Епштейн залишився у камері сам, і вже наступного дня, 10 серпня, його знайшли мертвим.

  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня 2019 року, коли його літак, який прибув з Парижа, приземлився в аеропорту штату Нью-Джерсі. Його звинуватили у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знайомий із чинним президентом США Дональдом Трампом, а також із колишнім американським президентом Біллом Клінтоном, принцом Ендрю, герцогом Йоркським.
  • ФБР виявило в записнику Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів, зокрема колишнього премʼєр-міністра Великої Британії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Великої Британії.
  • 10 серпня Джеффрі Епштейн вчинив самогубство в тюрмі. При розтині тіла було встановлено, що в нього велика кількість переломів у ділянці шиї, а також зламана підʼязикова кістка.
  • Міністр юстиції США назвав причиною смерті Джеффрі Епштейна «низку безглуздих помилок» і виключив можливість вбивства. Тюремників, які мали наглядати за ув’язненим, заарештували — їм висунули обвинувачення у службовій недбалості.
  • У листопаді 2019 року син королеви Єлизавети II принц Йоркський Ендрю відмовився від виконання монарших обовʼязків на тлі звинувачень у сексуальному звʼязку з однією з жертв Епштейна.
  • У липні цього року затримали помічницю Джеффрі Епштейна Гіслейн Максвел. Арешт відбувся через заяву кількох жінок про те, що Максвел брала участь у торгівлі людьми.