Instagram почав попереджати користувачів, коли вони пишуть образливі коментарі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Instagram випустив оновлення, яке дозволить штучному інтелекту розпізнавати образливі слова перед публікацією коментарів.

Про це пише The Verge.

Програма перевірятиме текст коментаря до його публікації та сповіщатиме користувача, якщо він може когось образити. Перш за все штучний інтелект ідентифікуватиме образливі слова, якщо вони є в коментарі.

Зараз нова функція працює в тестовому режимі, пізніше її планують доопрацювати.

«Це дасть людям шанс відмовитися від свого коментаря, а їхнім одержувачам — не отримувати повідомлень, які можуть завдати шкоди», — заявив голова компанії Адам Моссері.

  • 3 липня користувачі соціальних мереж Facebook, Instagram і месенджера WhatsApp скаржилися на перебої в їхній роботі. Проблеми з Facebook спостерігалися приблизно з 16:00. Найбільше повідомлень надійшло зі США, Мексики, а також з Великої Британії, Бельгії, Нідерландів, Франції, Німеччини, Польщі й Угорщини.
  • Компанія Facebook анонсувала власну криптовалюту Libra й електронний гаманець Calibra. Користуватися криптовалютою можна буде у Facebook Messenger, WhatsApp і в окремому додатку, робота над яким ще триває.