У США заарештували офіцерів, які охороняли Епштейна в ніч його самогубства. Мільярдера звинувачували в педофілії

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Двох охоронців, які чергували в ніч, коли обвинувачений в педофілії мільярдер Джефрі Епштейн наклав на себе руки, заарештували у вівторок, пише The New York Times.

Охоронців звинувачують в недбалому виконанні своїх обовʼязків. Охоронці зобовʼязані були кожні пів години перевіряти

Хронологія звинувачень проти Джеффрі Епштейна

  1. На Епштейна в поліцію заявили батьки 14-річної дівчинки. За їх словами, він чіплявся до їхньої дочки в своєму будинку в Палм-Біч (Флоріда). Поліція обшукала будинок і виявила безліч фотографій дівчат.

  2. Мільярдерові пред'явлені звинувачення в кількох випадках статевого зв'язку з неповнолітніми.

  3. Адвокати Епштейна уклали угоду зі слідством. Він погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в проституції. В обмін він і його спільники отримали імунітет від федеральних звинувачень у торгівлі людьми.

  4. Відбував покарання у в'язниці.

  5. Заарештований за звинуваченням у торгівлі дітьми і змові з метою здійснення торгівлі людьми. Слідство вважає, що Епштейн схилив до сексу десятки неповнолітніх дівчат.

Епштейна в його камері. Але замість цього вони, за даними слідства, спали в робочий час і фальсифікували документи перевірок.

The Associated Press пише, що обидва охоронці працювали понаднормово через нестачу персоналу. Їх обох відправили в адміністративну відпустку, поки генеральний інспектор ФБР та Міністерство юстиції розслідували смерть Епштейна.

  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також принца Ендрю, герцога Йоркського.
  • 10 серпня Джеффрі Епштейн вчинив самогубство у вʼязниці. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання. Розтин виявив велику кількість переломів у ділянці шиї, а також зламану підʼязикову кістку.
  • Згодом стало відомо, що ФБР знайшло в записній книзі Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів. Зокрема колишнього премʼєр-міністра Великої Британії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Сполученого Королівства.
  • Йоркський принц Ендрю був помічений у дорогому особняку Епштейна під час прощання з дівчиною. Відео інциденту було знято 6 грудня 2010 року під час перебування принца Ендрю в девʼятиповерховому будинку Епштейна в Нью-Йорку, який багато жертв мільярдера прозвали «Будинок жахів». На момент відеозапису Епштейна вже звинувачували в кількох випадках статевих звʼязків з неповнолітніми. На відео видно, як сам Епштейн покидає дім, а за ним з особняка вибігає молода дівчина, тремтячи від холоду. Якийсь час потому вони разом їдуть. Через деякий час із будинку вийшла інша дівчина, з якою прощався принц Ендрю.