Убивство Гандзюк: фігурант справи Павловський отримав умовний термін

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Убивство Гандзюк: фігурант справи Павловський отримав умовний термін

Facebook / Хто замовив Катю Гандзюк?

Приморський райсуд Одеси визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк — йому призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим терміном на рік.

Відповідне рішення ухвалив суддя Дмитро Осіік, вирок був винесений за угодою сторін.

Павловський залишається в ізоляторі СБУ, оскільки є фігурантом справ про створення організованої злочинної групи у Херсонській області та незаконне заволодіння транспортними засобами.

  • Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року після того, як трьома місяцями раніше в Херсоні невідомий облив її сірчаною кислотою. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.
  • 25 червня 2020 року Офіс генерального прокурора завершив розслідування у справі про вбивство Гандзюк. Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з іншим підозрюваним Олексієм Левіним організував напад на Гандзюк, який призвів до її смерті.
  • 28 липня Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт проти Мангера і Левіна.
  • Колишнього помічника народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського вважають посередником між замовниками та виконавцями вбивства Гандзюк. Слідство вважає, що він передавав кошти організатору злочину Сергію Торбіну.
  • Раніше Павловський уклав угоду зі слідством.