Справа Гандзюк: підозрюваний Павловський пішов на угоду зі слідством

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Один із підозрюваних в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Про це на брифінгу розповів прокурор Офісу генерального прокурора Роман Романчук.

За його словами, Павловський також погодився дати викривальні свідчення у цій справі. Прокурор додав, що справу проти Павловського розглядає Причорноморський суд Одеси. Наступне засідання заплановане на травень.

Справа Гандзюк

Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року після того, як трьома місяцями раніше в Херсоні невідомий облив її сірчаною кислотою. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти пʼятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, Вʼячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 6 червня суд оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк, Торбін засуджений до шести з половиною років позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років увʼязнення, обвинувачені в пособництві Васянович і Горбунов — 4 та 3 роки позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський — 4 роки.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський.