СБУ завершила розслідування «справи Гандзюк»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ завершила розслідування «справи Гандзюк»

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

Розслідування проти голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк завершено.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з іншим підозрюваним — Олексієм Левіним організував напад на Гандзюк, який призвів до її смерті.

Слідчі СБУ повідомили підозрюваним, їхнім захисникам, потерпілим та їхнім представникам про завершення розслідування. Всім сторонам надали доступ до матеріалів слідства. Після того як сторона захисту ознайомиться з матеріалами кримінального провадження, їх передадуть до суду.

Цю інформацію у Facebook адвокат Мангера Дмитро Ільченко. «Ніяких доказів провини Мангера так і не зʼявилося», — стверджує адвокат.

Він також зазначив, що попри продовження термінів розслідування до 29 липня, «ніякі слідчі дії після 2 квітня проводиться не можуть в принципі, а всі їх результати свідомо незаконні». Ільченко пояснив, що подав клопотання генерального прокурора з вимогою або закрити справу, або ознайомити захист з матеріалами й далі передавати справу в суд.

«Венедіктова обрала ст. 290 КПК — тобто ознайомити нас з матеріалами справи. З цього моменту ніякі слідчі дії проводиться не можуть, ніякі нові докази не збираються», — пояснив адвокат.