Суд продовжив розслідування справи Гандзюк до кінця липня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський районний суд Києва подовжив терміни розслідування справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк до 29 липня. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Крім того, найближчим часом суд розгляне клопотання про продовження арешту підозрюваного у вбивстві Гандзюк Олексія Левіна без права внесення застави.

Справа Гандзюк

Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року після того, як трьома місяцями раніше в Херсоні невідомий облив її сірчаною кислотою. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти пʼятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, Вʼячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 6 червня суд оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років увʼязнення, обвинувачені в пособництві Васянович та Горбунов — 4 і 3 роки позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський — 4 роки вʼязниці.

Разом з тим, прокуратура вважає головним замовником нападу голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.