Фігурант справи Гандзюк Павловський попросив суд затвердити його визнання провини

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Один із фігурантів справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський під час засідання суду попросив затвердити його визнання провини.

Про це він повідомив на онлайн-засіданні 16 вересня.

Сам Павловський перебуває у СІЗО в Києві, а справу розглядає Приморський райсуд Одеси.

«Павловський погодився на затвердження угоди про визнання винуватості. Перед тим він подавав заяву про те, що підписання угоди відбулось нібито під тиском і він її не визнає. Сьогодні ж Павловський відкликав цю заяву», — зазначають активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Сам Павловський зазначив, що угоду підписав добровільно і готовий виконувати всі її умови, зокрема і надати свідчення. Ще навесні 2020 року він заявляв, що уклав угоду зі слідством, але потім відмовився від неї, мотивуючи це тим, що зробив це «під тиском».

Справа Гандзюк

Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року після того, як трьома місяцями раніше в Херсоні невідомий облив її сірчаною кислотою. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти пʼятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, Вʼячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 6 червня суд оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до шести з половиною років позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років увʼязнення, обвинувачені в пособництві Васянович і Горбунов — 4 та 3 роки позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський — 4 роки.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Мангера та Левіна вважають замовниками злочину.

  • У липні минулого року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт проти Ігоря Павловського, якого підозрюють у причетності до вбивства Катерини Гандзюк.
  • Павловського вважають посередником між замовниками та виконавцями вбивства Гандзюк. Слідство вважає, що він передавав кошти організатору злочину Сергію Торбіну.