Twitter розблокувала виборчий аккаунт Трампа після погроз судом. Очільника соцмережі викличуть в Сенат

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Twitter розблокувала виборчий акаунт президента США Дональда Трампа, що був обмежений після репосту статті New York Post про листування сина кандидата в президенти від демократів Джо Байдена з радником керівництва української Burisma Вадимом Пожарським.

Як повідомляє Reuters, аккаунт Team Trump запостив відео про сина Байдена Хантера і його роботу в Burisma, а також причетності самого Байдена до справ сина. У ньому було відсилання на статтю журналістів, яка вийшла днями.

Twitter обмежила роботу аккаунта, пояснивши, що в публікації є контент, отриманий в результаті злому.

Трамп після рішення Twitter пригрозив судовим позовом.

Після цього сенатор від штату Техас Тед Круз в ефірі Fox News заявив, що Twitter втручається у вибори, піддаючи цензурі пресу. За його словами, голові компанії Джеку Дорсі направлять повістку з викликом до Сенату для надання свідчень.

Twitter не єдина соціальна мережа, яка обмежила репости статті New York Post. На такі заходи пішов і Facebook.

  • 14 жовтня New York Post опублікувала нібито переписку сина кандидата в президенти США Джо Байдена Хантера із високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ній говориться, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, в 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що подібного роду контактів ніколи не мав.
  • Американське розвідувальне співтовариство ще місяць тому зробило висновок, що злам пошти Burisma випливе у якості «жовтневого сюрпризу» перед виборами президента. У нібито витоку листування звинувачують військову розвідку Росії.
  • 15 жовтня New York Post опублікувало нову порцію компромату на Хантера Байдена. В одному з матеріалів йдеться про його звʼязки з китайськими чиновниками. На черзі — секс-відео.