Лукашенко заявив, що готовий віддати понад 70 своїх повноважень іншим органам влади

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Лукашенко заявив, що готовий віддати понад 70 своїх повноважень іншим органам влади

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий віддати понад 70 своїх повноважень органам влади на різних рівнях.

Про це він заявив під час наради щодо податкової системи, пише БЕЛТА.

За його словами, останнім часом багато йде розмов про перерозподіл повноважень, і він вважає це правильним.

«Уряд та інші органи влади треба довантажувати, знімати з президента невластиві питання. Нещодавно я отримав записку: пропонується 71 повноваження, якщо можна так сказати, перенести від президента на всі рівні влади», — зазначив Лукашенко.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Мінськ представив ОБСЄ та Росії свій план виходу з політичної кризи, який включає проведення конституційної реформи до 2022 року, послаблення влади президента на користь уряду і парламенту, а після прийняття поправок — повторні вибори президента і парламенту.
  • В уряді Білорусі створили спеціальну робочу групу, яка працюватиме над розширенням повноважень Ради міністрів і місцевої влади. Це схоже на перші деталі конституційної реформи, яку пропонує Олександр Лукашенко.