Двох білоруських політв’язнів випустили з СІЗО після зустрічі з Лукашенком

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Двох білоруських політв’язнів, які брали участь у зустрічі в СІЗО з Олександром Лукашенком, випустили з в’язниці.

Про це пише TUT.by.

Йдеться про члена ініціативної групи штабу Віктора Бабарика Юрія Воскресенського та директора компанії PandaDoc Дмитра Рабцевича. Їм змінили запобіжний захід та випустили з СІЗО.

Воскресенський розповів, що йому доручили готувати пропозиції поправок у Конституцію країни, а також викласти підходи до звільнення осіб, які «виявилися не такими суспільно небезпечними для нашої країни, якими здавалися на першому етапі». Також він зазначив, що зустріч із Лукашенком минула конструктивно, хоч інколи і тривала на підвищених тонах.

Рабцевич же зазначив, що повернеться до роботи. За його словами, діалог з Лукашенком дійсно був продуктивний.

«Буду працювати і розвиватися — це, напевно, основне послання, яке я для себе виніс», — підкреслив він.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав у СІЗО свого суперника на виборах Віктора Бабарика. Лукашенко провів у СІЗО 4,5 години, спілкуючись із членами Координаційної ради Білорусі та Обʼєднаного штабу — Віктором і Едуардом Бабариками, Лілією Власовою, Юрієм Воскресенським.