Посольство США стурбоване через догану заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Посольство США стурбоване через догану заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу

National Bank Of Ukraine / Flickr

Посольство США в Україні висловило стурбованість з приводу догани заступникам голови Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу за «недотримання принципу спільної комунікації».

Про це йдеться в повідомленні посольства у Facebook.

«Ми поділяємо стурбованість МВФ з приводу нещодавнього голосування Ради НБУ за догану заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу. Міцний та незалежний Національний банк має критично важливе значення для подальшого економічного розвитку України», — зазначили в посольстві.

Нагадаємо, 5 жовтня Рада Національного банку оголосила догану і висловила недовіру Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу. Приводом для цього стали порушення розпорядчих актів НБУ, Кодексу етики працівника НБУ та правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ. Згодом Рожкова пояснила, що догану винесли за коментар виданню KyivPost. Вона натякнула, що за цим стоїть голова НБУ Кирило Шевченко.

Водночас Шевченко заявив, що головним принципом роботи в НБУ є командна гра. За його словами, висловлення різних позицій іншими членами команди може нашкодити відносинам НБУ з міжнародними фінансовими організаціями.