СБУ офіційно звернулася до Apple і Google із проханням видалити з App Store та Play Market російські соцмережі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки України звернулася до компаній Apple і Google із проханням видалити зі своїх електронних магазинів з додатками російські соцмережі, зокрема «Вконтакте» й «Одноклассники».

Про це пише СБУ у своєму Facebook.

«Служба безпеки України звернулася до іноземних компаній Google, LLC і Apple Inc. щодо поширення на їхніх сервісах Play Market і App Store мобільних додатків, зокрема російських соцмереж, розроблених юридичними особами, стосовно яких діють економічні та інші обмежувальні санкції», — йдеться в повідомленні.

Також там закликали українське МЗС нагадати іноземним партнерам, які працюють в Україні, про санкції щодо РФ і використання продуктів компаній, які перебувають під ними.

  • 14 вересня 2020 року соцмережа «ВКонтакте» повідомила, що навчилася повністю обходити блокування в Україні. «Користуйтеся VK, як і раніше — без жодних VPN. Ми покращили роботу проксі в мобільному додатку, тому зʼєднання тепер стабільніше», — зазначили тоді в соцмережі. У відповідь на це в Міністерстві культури України наголосили, що вирішать цю проблему для подальшого блокування додатку.
  • 25 вересня секретар РНБО Данилов заявив, що користувачів соцмережі візьмуть на облік. Представники соцмережі висловили протест.