Азербайджан звинуватив Вірменію в обстрілі міста Гянджа — другого за величиною в країні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони Азербайджану заявило про обстріл міста Гянджа, що є другим містом країни. За даними відомства, вогонь вели з території Вірменії.

«Відкриття вогню з території Вірменії по території Азербайджану носить явно провокаційний характер і розширює зону бойових дій», — сказав міністр Закір Гасанов.

Жертвами стали одна людина і четверо поранені. Раніше в Генеральній прокуратурі Азербайджану повідомляли, що з 27 вересня, коли почалися активні бої, в Нагірному Карабаху загинули 22 мирних жителі. Поранено 74 людини.

Вірменія свою причетність до обстрілу заперечує. Прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що з території країни по місту не стріляли.

Тим часом свою причетність до обстрілу підтвердила невизнана Нагірно-Карабаська Республіка. Прессекретар її лідера Ваграм Погосян заявив, що вогонь вели по військовому аеродрому в Гянджі, передає «Радіо Азатутюн».

«Військовий аеропорт Гянджі злетів у повітря», — заявив він.

До цього лідер НКР звинувачував Азербайджан в обстрілі ракетними системами міста Степанакерт (столиця). Він пригрозив, що у відповідь «великі військові обʼєкти, постійно розташовані у великих містах Азербайджану, відтепер стали цілями».