Зеленський запевнив, що Україна не допомагатиме сторонам конфлікту в Нагірному Карабаху. Але підтримує цілісність Азербайджану

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не буде допомагати Вірменії та Азербайджану під час їхнього конфлікту в Нагірному Карабаху.

Про це він заявив під час брифінгу у Чернівецькій області, пише Інтерфакс.

«Не йдеться про те, що Україна буде надавати військову допомогу будь-якій країні», — сказав Зеленський.

Він також зазначив, що позиція нардепа від «Слуги народу» Людмили Марченко про надання допомоги Азербайджану не належить до компетенції депутатів. Подібні рішення може ухвалити лише президент як Верховний головнокомандувач.

«Ми закликаємо, і тут у нас зрозуміла, зважена і правильна позиція, як держави, до діалогу між Азербайджаном і Вірменією, і закликаємо до деескалації цього конфлікту», — пояснив президент.

Водночас Зеленський підкреслив, що Україна підтримує територіальну цілісність Азербайджану, оскільки Азербайджан також виступає за територіальну цілісність України.

«Дійсно, що стосується відносин з Азербайджаном, вони в останні рік-два особливі, це правда. Вони дуже серйозні, потужні, і на економічному напрямку, і на геополітичному. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану, і вони так само, коли ми говоримо і про Крим, відверто говорять, що була незаконна анексія Криму, і підтримують нашу територіальну цілісність і суверенітет України», — заявив він.