У Зеленського відреагували на нові «плівки Лероса»: Не можуть давати оцінку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Зеленського відреагували на нові «плівки Лероса»: Не можуть давати оцінку

Гонтар Володимир / УНІАН

Офіс президента не оцінюватиме плівки, оприлюднені виключеним зі «Слуги народу» нардепом Гео Леросом, цим мають займатися правоохоронні органи. Про це заявила речниця президента Юлія Мендель у коментарі «Українській правді».

У Зеленського наголосили, що на плівках розмова людей, які «не мають жодного відношення до Офісу президента».

«Там є суб’єктивна образлива думка приватної особи, яка озвучує сторонні прізвища, не пов’язані з розмовою. Цим питанням повинні займатися правоохоронні органи. ОП не може надавати кваліфіковану оцінку будь-яким аудіо- чи відеоматеріалам, тим більше втручатися в діяльність правоохоронних органів, яка має бути прозорою», — заявила Мендель.

2 жовтня Гео Лерос опублікував обіцяні плівки, на яких нібито записані розмови «смотрящего за Києвом» Дениса Комарницького із заступником голови фракції «Слуга народу» Миколою Тищенком. Згодом на це відреагували у «Слузі народу» — нардеп Олександр Качура подав заяву до НАБУ і Нацполіції.

Раніше під час виступу у Верховній Раді Лерос намагався увімкнути ці плівки, стверджуючи, що отримав їх від офіцера СБУ. Тоді нардеп також заявив, що на нього нібито готують напад Тищенко та Комарницький.

  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це заперечує.
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.
  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».