У Зеленського відреагували на масштабні пожежі у Луганській області. Інформацію про провокативні обстріли бойовиками врахують

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Офісі президента відреагували на масштабні лісові пожежі на території Луганської області. У Зеленського заявили, що врахують інформацію про провокативні обстріли бойовиками. Про це повідомили в ОП.

В ОП наголосили, що зараз потрібно чітко встановити причини масштабного розповсюдження вогню.

«Взяли до відома повідомлення щодо кримінальних проваджень, розпочатих за фактом пожеж. Враховуємо також інформацію про провокативні обстріли, що могли здійснюватися з тимчасово окупованої території нашої держави незаконними збройними формуваннями та могли спричинити принаймні частину з цих пожеж у таких погодних умовах, які є в ці дні на лінії розмежування», — зазначили в ОП.

У Зеленського звернулися до урядовців, наголосивши на необхідності швидко і «без зайвої бюрократії» надавати допомогу постраждалим від пожеж. А нардепів закликали при обговоренні та затвердженні держбюджету врахувати потребу у збільшенні видатків на сектор оборони та безпеки держави. Додаткові кошти планують скерувати для Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Вважаємо, що представники законодавчої та виконавчої гілок влади мають працювати спільно та виключно раціонально для того, щоб держава була завжди готовою ефективно реагувати на всі можливі ситуації надзвичайного характеру», — заявили в ОП.

  • Пожежі у Луганській області за добу поширилися на майже 10 тисяч гектарів. Загинули пʼятеро людей, ще трьох — госпіталізували.
  • У Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів заявили, що нові пожежі в області спровокували бойовики.
  • Нова масштабна пожежа в Луганській області спалахнула 30 вересня, менш ніж за місяць після лісової пожежі, коли також горіли Харківська і Донецька області. У штабі Операції обʼєднаних сил тоді заявили, що пожежі могли спровокувати бойовики «ЛНР» — на це вказує характер виникнення вогнищ і поширення вогню.