У Луганській області знову спалахнули масштабні лісові пожежі. Через сильний вітер вогонь перекинувся на села — мешканців евакуюють

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Луганській області знову спалахнули масштабні лісові пожежі. Через сильний вітер вогонь перекинувся на села — мешканців евакуюють

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

У Луганській області 30 вересня, менш ніж через місяць після останньої масштабної лісової пожежі, знову горять ліси.

Про це повідомили у пресслужбі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Триває ліквідація пожеж поблизу селища Трьохізбенка, сіл Кряківка, Муратове, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине та Байдівка Старобільського району, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки», — йдеться в повідомленні.

За даними рятувальників, у районі Кряківки та Трьохізбенки спалахнув лісовий масив на загальній площі близько 50 гектарів. Через шквалистий вітер вогонь розповсюдився на територію села Муратове.

Нині мешканців сіл Муратове та Капітанове евакуюють, інформації щодо жертв і постраждалих немає.

Окрім цього, горить лісовий масив на загальній площі близько 10 гектарів в районі сіл Малинове, Піщане й Артема Станично-Луганського району. Попередньо, жертв і постраждалих немає.

Водночас через сильний поривчастий вітер спалахнули очерет і суха трава поблизу села Артема, що загрожує перекиданням полум’я на житлові будинки цього села та Нижньотеплого. Наразі організовується евакуація мешканців.

Ще одна пожежа лісового масиву на загальній площі близько 8 гектарів сталася між селами Половинкине та Байдівка Старобільського району. Там через вітряну погоду також існує загроза поширення пожежі на населенні пункти.

У гасінні лісових пожеж у трьох районах задіяні 192 особи та 44 одиниці техніки, з них від ДСНС — 107 осіб і 22 одиниці техніки.

Гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю понад 20 м/с, що загрожує подальшим розповсюдженням вогню.