Пожежа в Луганській області: штаб ООС звинуватив бойовиків в умисному підпалі та назвав імʼя загиблого

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У штабі Операції обʼєднаних сил заявили, що бойовики «ЛНР» могли спровокувати масштабні пожежі в Луганській області, які зараз гасять пожежники і військові. У штабі кажуть, що на бойовиків вказує характер виникнення вогнищ загоряння і розповсюдження вогню.

«В районі між Станицею Луганською та Болотеним пожежу в майже 10 гектарів локалізовано. Загрози розповсюдження у напрямку населеного пункту Станиця Луганська немає. Продовжується локалізація пожежі в районі населених пунктів Лобачеве та Лопаскине. Там площа загорання становить 950 гектарів», — сказано в повідомленні.

Гасять пожежі майже 600 військових та 84 одиниці інженерної та автомобільної техніки підрозділів.

Міністр оборони Андрій Таран заявив у коментарі «Радіо Свобода», що один з військових під час гасіння пожежі зник. Він не виключає, що боєць загинув. Таран також сказав, що двоє постраждалих військових мають серйозні опіки — їх представлять до нагород. Міністр додав, що вогонь знищив бойову машину піхоти (БМП) та вантажівку.

Згодом штаб підтвердив загибель військового. Під завалом у бліндажі загинув старшина Артем Бондаренко. Саме його вважали зниклим безвісти. «Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, що стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна», — сказано у повідомленні.