МВС: На лісових пожежах Харківщини та Луганщини відкритого вогню немає. Погорільці отримають компенсації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МВС: На лісових пожежах Харківщини та Луганщини відкритого вогню немає. Погорільці отримають компенсації

Національна поліція

У Харківській та Луганській області відкритого вогню на лісових пожежах не спостерігається.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

За словами міністра Арсена Авакова, у селі Гороб’ївка Харківської області, яке найбільше постраждало від пожежі, вогонь пошкодив 22 будинки, 33 людини були змушені покинути свої оселі.

Аваков додав, що постраждалим виплатять компенсації, їх розмір затвердить спеціальна комісія. У випадку, якщо у громадян згоріли документи, їм потрібно надати перелік і представник МВС разом з представником Харківської ОДА допоможуть їх відновити.

Поліція порушила кримінальне провадження за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу.

Наразі у Харківській області гасять лісову пожежу на площі близько 100 га на території Новомосковського лісництва. Там гасять окремі осередки тління лісової підстилки та залишків деревини.

У Луганській області продовжується гасіння 6 осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень на загальній площі 945 га в Кремінському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

  • 2 вересня у Луганській області загорілися суха трава, очерет і лісова підстилка на площі близько 80 га біля села Болотене Станично-Луганського району.
  • Також у Дворічанському лісництві на Харківщині спалахнули майже 400 га лісу. Через пориви вітру полум’я перекинулося на житловий сектор села Горобʼївка.
  • Під час масштабних лісових пожеж у Харківській та Луганській областях загинула одна людина.