Премʼєр спорядив урядову команду до Харківської та Луганської областей, де вирують лісові пожежі. Летять Аваков, Резніков та інші

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Через масштабні пожежі до Луганської та Харківської областей у четвер, 3 вересня, на місце подій терміново вилітає урядова команда.

Відповідне доручення дав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«На Луганщині — це вже друга масштабна пожежа цього року. Віцепремʼєр-міністр Олексій Резніков і міністри Арсен Аваков, Андрій Таран та Марина Лазебна виїжджають для оперативного реагування, оцінки ситуації та ухвалення необхідних рішень для забезпечення безпеки та допомоги українцям», — розповів він.

За словами Шмигаля, міністри з місця подій доповідатимуть йому та президенту Володимиру Зеленському, який вже провів термінову нараду з представниками ДСНС та силовиками щодо пожеж.

«Ситуація зараз перебуває на контролі. Віримо, що вдасться перемогти стихію найближчим часом», — заявив глава держави.

За словами Зеленського, задля подолання вогню в лісах нині працюють пожежники та рятувальники: до гасіння залучено понад 200 осіб особового складу, десятки одиниць техніки, літак Ан-32 та вертоліт Мі-8.

  • 2 вересня у Дворічанському лісництві на Харківщині спалахнули майже 400 га лісу. Через пориви вітру полум’я перекинулося на житловий сектор села Горобʼївка. Внаслідок пожежі вже знищено 8 житлових будинків.
  • У Луганській області загорілися суха трава, очерет і лісова підстилка на площі близько 80 га біля села Болотене Станично-Луганського району.
  • Президент Володимир Зеленський зібрав термінову нараду і закликав виділити фінансування для покриття втрат.