Пожежі в Луганській області: вогонь поширився на 10 тисяч гектарів, загинули пʼятеро людей. РДА заявила, що загоряння спровокували бойовики

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Під час пожеж на території Луганської області загинули пʼятеро людей, ще трьох осіб госпіталізували. За добу пожежа поширилася на майже 10 тисяч гектарів, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Голова ОДА Сергій Гайдай наголосив, що ситуація дуже складна. У вогняному колі опинилися 11 селищ, зокрема й поблизу Сєверодонецька. Пожежа пошкодила кілька десятків будинків. За даними МВС, рятувальники евакуювали 120 людей.

Станом на ранок 1 жовтня рятувальники зафіксували 146 пожеж, понад половину — 82 з них вдалося ліквідувати. Але гасіння ускладнює сильний вітер, швидкістю понад 20 м/с з поривами. До ліквідації пожеж залучили 1 229 рятувальників та 204 одиниці техніки, повідомляють у Луганській облдержадміністрації.

У Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів заявили про обстріли бойовиками, в результаті чого виникли нові осередки пожежі.

«За повідомленнями мешканців Станиці Луганської, починаючи з 23:30 фіксуються постріли зі зброї великого калібру з окупованої території. Після чого відчуваються гучні розриви снарядів в районі КПВВ. Десь о 00:20 надійшло повідомлення про пожежу у лісовому масиві біля КПВВ», — йдеться у повідомлення РДА.

Прокуратура області порушила кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).