У Луганській області гасять 43 пожежі. Вогонь підходить до Сєверодонецька

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На території Луганської області, де спалахнули масштабні лісові пожежі, продовжують гасити 43 вогнища загоряння. Сильний вітер створює загрозу подальшого поширення вогню, але 42 з 85 вогнищ вдалося ліквідувати.

Як повідомляє речниця поліції Луганській області Тетяна Погукай, наймасштабніші пожежі в районі сіл, проте повідомлень про постраждалих поки немає.

У Кряківці пошкоджено 6 будинків і 10 хозбудівель. У Трьохізбенці вогонь на пщощі у 50 гектарів — пошкоджені два приватні будинки. У Муратовому, Капітановому і Гречишкиному евакуюють людей. Загроза будинкам спостерігається в Половинкиному, Байдівці, Малиновому, Піщаному й Артема.

У поліції повідомляють, що в селах Біловодськ, Данилівка, Брусівка і Шуліківка обірвало лінії електропередач — 1 200 абонентів залишилися без світла.

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука і депутати від партії «Голос» публікують у соцмережах відео і фото з околиць міста Сєвєродонецьк. Вогонь від пожеж видно з вікон багатоповерхівок, а в деяких районах відчувається запах гару і диму.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай у відеозверненні сказав, що в області очікують підтвердження режиму тиші, щоб була можливість гасити пожежі за допомогою двох літаків.

За даними ЗМІ, до гасіння пожеж, крім рятувальників, залучені лісова охорона, військові, поліцейські та працівники агропромислових підприємств.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій зазначають, що основні зусилля зосереджені в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах. Працюють 1 300 осіб особового складу і 158 одиниць техніки.