Бої в Нагірному Карабаху: Макрон звинуватив Туреччину в підбурюванні Азербайджану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Бої в Нагірному Карабаху: Макрон звинуватив Туреччину в підбурюванні Азербайджану

Mike Bloomberg / Flickr

Президент Франції Емманюель Макрон звинуватив Туреччину в підбурюванні Азербайджану до активізації бойових дій в Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє Reuters.

Заяви Туреччини про підтримку дій Азербайджану Макрон назвав «неуважними і небезпечними». «Франція, як і раніше, вкрай стурбована войовничими висловлюваннями, які Туреччина зробила протягом останніх годин. Вони, по суті, знімають будь-які заборони Азербайджану на відвоювання Нагірного Карабаху. І ми цього не приймемо», — додав Макрон на пресконференції в Латвії.

Коментуючи заяву Вірменії про те, що турецький винищувач збив один з її бойових літаків, Макрон сказав, що у нього поки немає доказів участі Туреччини в бойових діях. Макрон додав, що обговорить це питання з президентом Росії Володимиром Путіним у середу ввечері та з президентом США Дональдом Трампом у четвер.

  • Уранці 27 вересня місто Степанакерт, а також інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі — Азербайджан і Вірменія — звинуватили одна одну в черговій ескалації.
  • Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села і позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах.
  • Ані Вірменія, ані Азербайджан не оприлюднили офіційну кількість загиблих унаслідок ескалації. Однак обидві країни стверджують про «сотні убитих військових противника».
  • Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан на полі бою в Нагірному Карабаху. Кремль не планує надавати Вірменії військову допомогу і засуджує Туреччину, яка підтримала Азербайджан.