Кандидатами в мери Одеси зареєстрували трьох «клонів» Філімонова зі «Слуги народу», двох Зеленських і Саакашвілі. Тезці Труханова відмовили

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кандидатами в мери Одеси зареєстрували трьох «клонів» Філімонова зі «Слуги народу», двох Зеленських і Саакашвілі. Тезці Труханова відмовили

В Одеській міській територіальній виборчій комісії зареєструвалися 24 кандидати на посаду мера. Серед них троє однофамільців кандидата від «Слуги народу» — колишнього ведучого «Джентльмен-шоу» Олега Філімонова, а також двоє однофамільців президента Володимира Зеленського. А от тезці чинного мера Одеси Геннадія Труханова відмовили у реєстрації.

Постанови тервиборчкому наводить Укрінформ.

Усі зареєстровані однофамільці Філімована є заступниками товариства з обмеженою відповідальністю «Слуга народу», однойменного з правлячою партією:

  • Філімонов Олег Вікторович від партії «Стабільність і справедливість», 47 років, проживає у Білій Церкві Київської області;
  • Філімонов Олег Анатолійович від Студенської партії України. Йому 49 років, проживає в місті Сміла Черкаської області;
  • Філімонов Вадим Вікторович від партії «Наша земля», 28 років, проживає в Одесі.

Тервиборчком зареєстрував кандидатами в мери Одеси двох жителів Луганської області, які є однофамільцями президента: Зеленського Василя Сергійовича від Циганської партії України та Зеленського Олександра Васильовича від партії «Молодь до влади».

Також кандидатом зареєстрували 30-річного Саакашвілі Міхеіла Володимировича від «Блоку Саакашвілі» [партія зареєстрована у 2017 році і не має стосунку до експрезидента Грузії Саакашвілі].

При цьому комісія відмовила в реєстрації однофамільцю чинного мера Одеси — Труханову Богдану Юрійовичу. У постанові вказані дві причини відмови: не вказав дані про судимість і не надав свою біографію.

  • Раніше кандидат від «Слуги народу» Олег Філімонов розповів, що балотуватися в мери Одеси йому запропонував три місяці тому президент Володимир Зеленський. Гуморист зізнався, що «досить довго думав» над пропозицією президента.
  • В Умані зареєстрували кандидатами в мери двох тезок чинного очільника міста Олександра Цебрія. Обидва кандидати принесли свої документи для реєстрації до територіальної виборчої комісії 17 вересня, причому зробили це одночасно. Один із кандидатів є повним тезкою чинного мера. Цебрій звернувся до поліції.
  • Міністр юстиції Денис Малюська запропонував, щоб у бюлетенях на виборах було зазначено, коли кандидат востаннє змінював прізвище, ім’я чи по батькові.