«Клони на виборах проживають за однією адресою». Мер Умані звернувся до поліції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Клони на виборах проживають за однією адресою». Мер Умані звернувся до поліції

Уманська міська рада

Міський голова Умані Олександр Цебрій звернувся до поліції через відмову місцевої виборчої комісії зареєструвати його кандидатом у мери на цьогорічних місцевих виборах та реєстрацію його «тезок». Про це він заявив в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

За словами мера, його «тезки» проживають у Кіровоградській області за однією адресою. Вони змінили прізвища протягом останніх двох місяців.

Цебрій заявив, що члени Уманської територіальної виборчої комісії зареєстрували їх опівночі поза приміщеннями виборчкому.

Голова Нацполіції Ігор Клименко прокоментував, що заяву Цебрія зареєструють у Єдиному реєстрі досудових розслідувань та перевірять факти щодо реєстрації тезок Цебрія.

  • 26 вересня Цебрій повідомив, що місцева виборча комісія не зареєструвала його кандидатом у мери на цьогорічних місцевих виборах. У такому рішенні він звинуватив партії «Слуга народу» та «За майбутнє», які начебто об’єдналися та спільно ухвалюють рішення в комісії.
  • В Умані зареєстрували кандидатами в мери двох тезків Цебрія. Обидва кандидати принесли свої документи для реєстрації до територіальної виборчої комісії 17 вересня, причому зробили це одночасно. Один із кандидатів є повним тезком чинного мера.
  • Міністр юстиції Денис Малюська запропонував, щоб у бюлетенях на виборах було зазначено, коли кандидат востаннє змінював прізвище, ім’я чи по батькові.