Мер Умані заявив, що виборча комісія відмовила йому у реєстрації на місцевих виборах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міський голова Умані Олександр Цебрій повідомив, що місцева виборча комісія не зареєструвала його кандидатом у мери на цьогорічних місцевих виборах.

Про це він заявив у зверненні на своєму Facebook.

У такому рішенні він звинуватив партії «Слуга народу» та «За майбутнє», які начебто об’єдналися та спільно ухвалюють рішення в комісії. Також він згадав і прізвище нардепа Антона Яценка.

«Ще декілька днів тому о 12 ночі вони ухвалили рішення дати можливість повним клонам, повним тезкам Цебрія Олександра Володимировича, людям, які змінили місяць тому прізвище, імʼя і по-батькові, балотуватися на посаду міського голови. Але цього виявилося замало. Тому сьогодні вони позбавили мене можливості балотуватися на посаду міського голови», — повідомив Цебрій.

Сам чинний мер Умані планує балотуватися на свій другий термін від партії «Пропозиція».

  • В Умані зареєстрували кандидатами в мери двох тезків чинного мера Олександра Цебрія. Обидва кандидати принесли свої документи для реєстрації до територіальної виборчої комісії 17 вересня, причому зробили це одночасно. Один із кандидатів є повним тезком чинного мера.
  • Міністр юстиції Денис Малюська запропонував, щоб у бюлетенях на виборах було зазначено, коли кандидат востаннє змінював прізвище, ім’я чи по батькові.
  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів буде проходити з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Підсумки виборів будуть відомі 6 листопада.