ЦВК скасувала рішення виборчої комісії в Умані, яка відмовила в реєстрації кандидатом чинному меру

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Центральна виборча комісія скасувала постанову Уманської комісії про відмову в реєстрації кандидатом чинного мера міста Олександра Цебрія.

Про це пише пресслужба ЦВК.

Там встановили, що порушення, які були зазначені місцевою комісією як причини недопуску Цебрія до виборів, не є перешкодою для розуміння поданих ним даних, а тому такі недоліки не вважають достатньою підставою для відмови в реєстрації.

«Тому комісія скасувала постанову Уманської міської ТВК від 25 вересня 2020 року «Про відмову в реєстрації кандидата на посаду Уманського міського голови Уманського району Черкаської області Цебрія Олександра Володимировича», — йдеться в повідомленні.

Також вона зобов’язала Уманську територіальну виборчу комісію 30 вересня ще раз розглянути документи Цебрія та поінформувати ЦВК про ухвалене рішення.

  • 26 вересня Цебрій повідомив, що місцева виборча комісія не зареєструвала його кандидатом у мери на цьогорічних місцевих виборах. У такому рішенні він звинуватив партії «Слуга народу» та «За майбутнє», які начебто об’єдналися і спільно ухвалюють рішення в комісії.
  • В Умані зареєстрували кандидатами в мери двох тезок Цебрія. Обидва кандидати принесли свої документи для реєстрації до територіальної виборчої комісії 17 вересня, причому зробили це одночасно. Один із кандидатів є повним тезкою чинного мера.