«Махрового ідіота не можна ховати за старістю». Аваков підтримав відкликання Фокіна з Мінської групи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Махрового ідіота не можна ховати за старістю». Аваков підтримав відкликання Фокіна з Мінської групи

Anatoliy Pashko / Wikipedia

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав необхідність відкликати експремʼєр-міністра Вітольда Фокіна з української делегації у Тристоронньої контактній групі.

Про це він написав у Facebook.

«Слова Фокіна за останні тижні завдають колосального збитку для країни і приносять біль і гнів у серця українців. Махрового ідіота не можна ховати за старістю. Негайно гнати, щонайменше знову на пенсію», — написав він.

Міністр додав, що «їх там немає» — це слова Путіна, а не представника України».

У «Слузі народу» також негативно сприйняли слова Фокіна. Заступниця голови фракції Євгенія Кравчук заявила, що висловлювання Фокіна — це його особиста позиція, яка не має нічого спільного з курсом України.

«Офіційна позиція держави не змінилася: Росія — агресор, який розпочав цю війну, захопивши Крим, а потім і частину Донбасу. Дивно, що пан Фокін, представляючи державу, не висловлює чітко цю позицію», — написала вона у Facebook.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що заяви Вітольда Фокіна стосовно Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».
  • У вівторок Фокін прибув на засідання комітету Ради з питань організації державної влади. На засіданні він заявив, що не бачив доказів того, що на Донбасі йде війна між Україною та Росією. У підсумку комітет ухвалив звернення до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати Фокіна з Мінської групи.