«Їхнє право». Кремль прокоментував зустріч Макрона та «цієї громадянки Білорусі» Тихановської

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Їхнє право». Кремль прокоментував зустріч Макрона та «цієї громадянки Білорусі» Тихановської

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Кремль назвав зустріч президента Франції Емманюеля Макрона і екскандидата у президенти Білорусі опозиціонерки Світлани Тихановської «їхнім правом». Про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє видання «РИА Новости».

«Президент Франції зустрівся із громадянкою Білорусі. Наразі по-іншому ми оцінювати це не можемо: це право і президента Франції, і цієї громадянки Білорусі. Ми поважаємо права — і його, і її», — заявив Пєсков.

Також речник Путіна припустив, що, імовірно, президент Франції підтримує «цю громадянку Білорусі».

Нагадаємо, що зустріч Макрона і Тихановської відбулась у Литві 29 вересня. Після зустрічі з Макроном опозиціонерка заявила, що він пообіцяв допомогти в переговорах з урегулювання політичної кризи в Білорусі та звільнення політв’язнів.

  • Макрон раніше заявив, що самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку слід добровільно піти зі своєї посади. За його словами, у Білорусі триває криза авторитарної влади, яка не здатна зрозуміти логіку демократії та намагається утриматися силою. Лукашенко відреагував на заяву Макрона, назвавши його «незрілим політиком» і порадивши зайнятися внутрішніми справами Франції.
  • Тихановська заявляла, що хоче, щоб Франція взяла на себе функції посередника для вирішення ситуації в Білорусі.