У Харкові прощаються з курсантом, загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом. Йому було 20 років

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Харкові прощаються з курсантом, загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом. Йому було 20 років

Олексій Кучер / Facebook

У Харкові проходить церемонія прощання з курсантом Харківського національного університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба Віталієм Вільховим, який загинув в авіакатастрофі Ан-26, внаслідок якої з 27 осіб на борту вижила лише одна.

Про це повідомляє «Громадське».

25 вересня, через кілька годин після катастрофи в Харківській області 20-річного Вільхового витягли з розбитого літака та доставили до лікарні з обширними опіками. Невдовзі він помер у реанімації.

Курсант народився в місті Соснівка у Львівській області. До вступу в університет ім. І. Кожедуба в Харкові він закінчив військовий ліцей імені Героїв Крут у Львові. Під час навчання у військовому виші Вільховий був заступником командира взводу.

Церемонія прощання відбулася на Меморіалі слави за участі керівництва університету та рідних загиблого, повідомляє «Новое время». Після церемонії тіло Вільхового доставлять до Львівської області для поховання.

Слідство досі вивчає обставини та причини авіакатастрофи. На переконання голови Харківської ОДА Олексія Кучера, трагедія могла статися через технічну несправність Ан-26. Таку ж версію висловив міністр оборони Андрій Таран.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.