Трамп назвав «чудовим» поранення журналіста, який висвітлював протести BLM

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає «чудовим» поранення журналіста телеканалу MSNBC Алі Велші під час висвітлення протестів Black Lives Matter у Міннеаполісі.

Про це він заявив під час свого передвиборного мітингу у штаті Міннесота, пише The Hill.

«Я памʼятаю цього хлопця Велші. Він отримав по коліну балончиком зі сльозогінним газом, і він впав. Він лежав. «Моє коліно. Моє коліно». Ніхто не звертав увагу. Цим хлопцям байдуже. Вони відсунули його вбік. І вони просто пройшли. Це було чудово», — розповів Трамп.

Він також зазначив, що це називається «законом та порядком». Сам Велші відреагував на цю заяву, уточнивши, що його поранили не сльозогінним газом, а гумовою кулею.

«Отже, Дональде Трампе, ти називаєш моє поранення правоохоронцями в Міннеаполісі 30/5/20 (гумовою кулею, до речі, а не сльозогінним балончиком) «чудовим», і це називається «закон та порядок». Який закон я порушив, висвітлюючи цілком мирний (так, цілком мирний) марш?» — заявив журналіст.

Водночас у штабі Трампа знову звинуватили медіа у маніпуляціях і заявили, що Трамп назвав «чудовим» закон і порядок, а не поранення журналіста.

  • Заворушення і протести в США спалахнули після смерті афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня. Він був затриманий поліцейськими, а один з них застосував задушливий прийом коліном. Флойд помер, а поліцейські були звільнені (один під вартою).
  • Заворушення охопили понад 16 штатів, а в багатьох містах ввели комендантську годину. У Міннеаполісі протестувальники спалили поліцейський відділок.
  • Наприкінці травня — на початку червня у містах були серйозні сутички з поліцією, через що страждали і журналісти. За два дні протестів у той час поліція і протестувальники понад 60 разів нападали на журналістів. Серед постраждалих — журналісти і репортери CNN, Huffington Post, Associated Press, Los Angeles Times, Minneapolis Star Tribune, 9NEWS, MSNBC та інші.