У Міннеаполісі поліція стріляла в журналістів Deutsche Welle

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Міннеаполісі (США) поліцейські обстріляли знімальну групу Deutsche Welle, яка висвітлювала масові протести через вбивство Джорджа Флойда. Це сталося в ніч на 31 травня, за кілька хвилин до прямого включення журналістів.

Як повідомляє DW, під обстріл потрапили кореспондент Штефан Зімонс і оператор Макс Ферг.

На відео з місця події видно, як після звуку пострілу один з поліцейських опускає рушницю. Потім між поліцейськими і журналістами виникла словесна перепалка. Поліцейські вимагали залишити місце протестів і проігнорували документи журналістів. Також вони погрожували арештом.

Зімонс після інциденту розповів, що поліцейські перебували у стані сильного стресу.

Як повідомляє Associated Press, за два дні протестів поліція і протестувальники понад 60 разів нападали на журналістів. Серед постраждалих — журналісти і репортери CNN, Huffington Post, Associated Press, Los Angeles Times, Minneapolis Star Tribune, 9NEWS, MSNBC та інші.

Напади на журналістів зафіксували в Міннеаполісі, Нью-Йорку, Чикаго, Вашингтоні, окрузі Колумбія, Піттсбургу, Лос-Анджелесі, Філадельфії, Сан-Дієго, Детройті та Денвері.

Протестувальники переважно намагалися відібрати апаратуру у працівників ЗМІ або ж провокували бійку. Поліцейські застосовували кийки, стріляли гумовими кулями, кидали гранати і використовували сльозогінний газ.