РНБО відреагувала на початок «Кавказ-2020» у Росії: Україна уважно стежить, а 22 вересня розпочне власні навчання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Україна уважно стежить за перебігом військових навчань «Кавказ-2020» у Росії, щоб своєчасно виявити ознаки загроз для національної безпеки. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, повідомляє пресслужба відомства.

Данілов нагадав, що в Україні у відповідь відбудуться стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля — 2020», які пройдуть з 22 по 25 вересня.

У Міністерстві оборони повідомили, що у межах навчань кораблі ВМС ЗСУ вже приступили до практичного виконання завдань у морі​.

У місці постійного базування екіпажі кораблів відпрацювали завдання з підготовки до бою та походу. Висуваючись у район виконання завдань, тактична група пройшла суднохідним каналом Дніпровсько-Бузького лиману, після чого виконала елементи спільного маневрування у морі.​​

  • 21 вересня Росія розпочала стратегічні командно-штабні навчання «Кавказ-2020», які пройдуть біля українських кордонів і триватимуть до 26 вересня.
  • За даними Міноборони Росії, навчання пройдуть на території Південного військового округу, до якого входять прикордонні з окупованим Донбасом області РФ і анексований Крим, а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів. У них беруть участь близько 80 тисяч осіб. Крім того, Росія запросила на навчання військових Вірменії, Білорусі, Китаю, Мʼянми і Пакистану — загалом близько тисячі осіб. Також представники з Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки братимуть участь як спостерігачі.
  • Наприкінці серпня Індія відмовилася брати участь у «Кавказ-2020». Індійські ЗМІ повідомляють, що причиною міг стати не коронавірус, а участь у цих навчаннях військових Китаю і Пакистану.
  • Міністерство оборони України планує з 22 до 25 вересня провести у відповідь військові навчання «Обʼєднані зусилля — 2020». ЗСУ проведуть навчання, щоб перевірити готовність армії дати відсіч спробам Росії загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії.