Індія відмовилась від участі у російських навчаннях «Кавказ-2020». Вони пройдуть біля українських кордонів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство оборони Індії повідомило, що індійські військові не братимуть участі в російських військових навчаннях «Кавказ-2020».

Про це йдеться у повідомленні Міноборони у Twitter.

«З огляду на пандемію і повʼязані з цим труднощі в навчаннях, включно з організацією логістики, Індія вирішила не відправляти контингент у цьому році на «Кавказ-2020», — зазначили у відомстві.

Водночас індійські ЗМІ повідомляють, що причиною міг стати не коронавірус, а участь у цих навчаннях військових Китаю та Пакистану. З Пакистаном Індія має тривалий конфлікт ще від незалежності обох країн, а на кордоні з Китаєм нещодавно сталися смертельні сутички, унаслідок яких загинули десятки індійських прикордонників.

  • За даними української розвідки, восени Росія запланувала масштабні військові навчання «Кавказ-2020». Очікується, що до них залучать принаймні 100—120 тис. осіб, 3 тис. бойових броньованих машин, з них не менше 500 — танки, 300 літаків, 250 вертольотів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів. Самі ж навчання проведуть у Південному військовому окрузі РФ, до якого входять прикордонні з окупованим Донбас російські області та анексований Крим.
  • Міністерство оборони України планує у вересні провести у відповідь військові навчання «Обʼєднання зусиль — 2020». ЗСУ проведуть навчання, щоб перевірити готовність армії дати відсіч спробам Росії загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії.