Росія розпочала масштабні військові навчання «Кавказ-2020» біля кордонів України

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

21 вересня Росія розпочала стратегічні командно-штабні навчання «Кавказ-2020», які пройдуть біля українських кордонів. У відповідь на це Україна проведе свої навчання.

Про старт «Кавказ-2020» повідомили на сайті Міністерства оборони Росії.

За даними відомства, навчання пройдуть під керівництвом начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова на території Південного військового округу, до якого входять прикордонні з окупованим Донбасом області РФ і анексований Крим, а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів.

Навчання «Кавказ-2020» триватимуть до 26 вересня. У них беруть участь близько 80 тисяч осіб, 250 танків, 450 боєвих машин піхоти та бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Росія також запросила на навчання військових Вірменії, Білорусі, Китаю, Мʼянми і Пакистану – загалом близько тисячі осіб. У відомстві додають, що представники з Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки братимуть участь як спостерігачі.

  • У кінці серпня Індія відмовилася брати участь у «Кавказ-2020». Індійські ЗМІ повідомляють, що причиною міг стати не коронавірус, а участь у цих навчаннях військових Китаю і Пакистану.
  • Міністерство оборони України планує з 22 до 25 вересня провести у відповідь військові навчання «Обʼєднання зусиль — 2020». ЗСУ проведуть навчання, щоб перевірити готовність армії дати відсіч спробам Росії загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії.
  • Після окупації Криму у 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові та в акваторії Чорного моря.