У Києві представники «Традиції і порядку» зірвали показ фільму про сатанізм. У організації назвали стрічку «антихристиянською»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві у Будинку кіно представники праворадикального угруповання «Традиція і порядок» зірвали показ документального фільму «На славу темряви» з фестивалю Sundance. Про це повідомляє видання «Заборона».

Кілька десятків представників руху блокували вхід глядачам на показ. Разом з ними також був священник, який читав молитви.

Керівник «Традиція і порядок» Богдан Ходаковський назвав стрічку «На славу темряви» — «антихристянською» і наголосив, що зусиллями їхнього руху вдалося скасувати показ.

«Радикальні ліві намагалися влаштувати показ антихристиянського фільму «На славу темряви» та обіцяли почати «свій антихристовий похід». Зусиллями руху «Традиція і Порядок», а також за підтримки християн з інших організацій показ фільму було скасовано», — написав Ходаковський у Facebook.

«На славу темряви» («Hail Satan?») — американський документальний фільм, прем’єра якого відбулася на кінофестивалі Sundance у 2019 році. Фільм про «Сатанинський храм», який був заснований у 2013 році випускниками Гарвардського університету Малкольмом Джаррі й Люсьеном Грівзом, що обʼєдналися з метою протистояння консервативним тенденціям в американському суспільстві.