В Одесі зірвали ЛГБТ-марш. У сутичках постраждали двоє поліцейських, 16 людей затримали

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Одесі намагалися провести Марш рівності, однак під час його проведення виникли сутички із представниками організації «Традиція і порядок».

Про це пише пресслужба місцевої поліції та видання «Думська».

Зазначається, що в районі Думської площі у бік учасників маршу почали лунати нецензурні висловлювання, а згодом в них кидали яйця. Почалися бійки, під час яких було розпилено сльозогіннний газ.

«Під час акції на підтримку квір-культури група їхніх противників у натовпі розпилила газ та закидала людей яйцями. В результаті неправомірних дій молодиків до медичного закладу доставили двох поліцейських»,— розповідають у поліції.

Також правоохоронці розповіли, що затримали 16 осіб. Їх доставили до місцевого відділку поліції.

«Відносно них будуть складені протоколи за статтями 173 (Дрібне хуліганство) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України», — зазначили у поліції.

  • Поліція Києва під будівлею Кабінету міністрів 5 червня затримала 8 молодих людей. У них вилучено газові балончики і складані ножі. За словами правоохоронців, затримані намагалися зірвати акцію протесту представників ЛГБТ-спільноти.