ЛГБТ-марш рівності в Рівному організував Facebook-бот. Він же єдиний, хто зібрався на акцію

Автори:
Костя Андрейковець, Євген Спірін
Дата:

Марш рівності в Рівному, який спробувала заборонити міська рада Рівного, у Facebook організував бот на імʼя Катерина Омельчук. Зараз зустріччю зацікавилися 23 людини, а одна зібралася відвідати. Це і є бот на імʼя Омельчук. У профілі фото, які багато разів використовували на сайтах для знайомств.

Скриншот

Журналісти агентства «Четверта влада» раніше писали про цього бота. Новину про те, що геям у барі заборонили танцювати вдвох, у місцевому міському виданні опублікували від імені Омельчук, а пізніше її передрукувало видання «Рівне вечірнє». Журналісти «Четвертої влади» спробували відшукати Катерину або зустрітися з нею, але так і не змогли: весь час отримували відмову.

«UA:Рівне» після новини про заборону маршу рівності взяло коментар у гея, представника ЛГБТ-спільноти Рівного. Він не захотів називати свого імені й попросив журналістів змінити його голос задля безпеки. Він підтвердив, що акаунт Омельчук — бот.

«Враховуючи провокацію від бота Катерини Омельчук, я навіть за таку заборону. Тому що багато хто хотів би прийти, поки я не довів їм, що це бот і, швидше за все, їх просто хочуть побити», — сказав активіст. Він додав, що зараз у Рівному навіть немає місця, де ЛГБТ-активісти могли б зібратися, бо «проводити марш у цьому місті дуже рано».