Міськрада Рівного рекомендувала заборонити святкування Гелловіну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рівненська міська рада рекомендувала заборонити рекламу та святкування в місті Гелловіну, повідомляє UA:Рівне.

З такою ініціативою до депутатів звернувся ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської Олександр Третяк, виступаючи на сесії міської ради. Він зачитав звернення, яке, за його словами, доручили озвучити голови всіх християнських конфесій міста.

Представники конфесій вважають, що реклама Гелловіну порушує українське законодавство. «Як представники різних церковних інституцій нашого міста вважаємо, що така реклама наносить шкоду мешканцям нашого міста, зокрема дітям та молоді, адже це по суті є прямою пропагандою суїциду та насилля. В українській культурі є чимало хороших свят, підтримка яких була би більш доречною», — заявив Третяк.

Він також закликав заборонити святкування Гелловіну у закладах освіти Рівного та створити комісію для контролю за дотриманням норм законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

У підсумку це питання розглянули передостаннім на засіданні та ухвалили рішення, де до слова «заборонити» додали «рекомендувати», оскільки прямої заборони вжити не можуть. Це рішення підтримали 26 депутатів, не голосували двоє.