У Рівному заборонили ЛГБТ-марші. У міськраді назвали їх «девіантною поведінкою»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На сесії Рівненської міської ради депутати проголосували за заборону проведення маршів представниками ЛГБТ- спільнот, які вони називають «пропагандою девіантної статевої поведінки».

Заборону маршів ініціювали депутати від фракції «Свобода». «ЧаРівне» повідомляє, що нещодавно міськрада отримала анонімне звернення з проханням провести 1 січня у місті марш ЛГБТ-спільноти.

«Заборонити на території м. Рівне пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «фестивалів квір-культури» тощо, що проходять у місцях масового дозвілля сімей з дітьми», — йдеться у проєкті рішення.

Цим рішенням також унеможливлюють проведення публічних кампаній і заходів, які «складають загрозу інституту сім’ї як складовій стратегії національної безпеки України».

ЧаРівне

У статті 39 Конституції зазначено: «Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї й проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей».