У Львові феміністки вийшли на нічний марш за безпеку жінок. Їх закидали яйцями чоловіки з «християнського маршу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Львові феміністки вийшли на нічний марш за безпеку жінок. Їх закидали яйцями чоловіки з «християнського маршу»

Facebook / Феміністична майстерня

У Львові відбувся нічний марш феміністичних організацій «Поверни собі ніч», щоб привернути увагу до небезпеки нічних вулиць міста для жінок. Про це повідомляє Zaxid.net.

Феміністки обрали для маршу мікрорайон Сихів, де «відчувають себе найменш захищеними в темну пору доби». Організатори акції — ГО «Феміністична майстерня» — розповідають, що нічні марші проти насильства над жінками організовують у різних країнах світу ще з 70-х років, а в Україні проводять лише останні кілька років.

«Безпека жінок на вулиці є ґендерно зумовленим питанням. Жінки виглядають для нападників як легка ціль, існує думка про те, що жінка не завжди може дати відсіч крадію. Якщо ми не говоримо про сексуальне насильство на вулиці», — розповіла активістка ГО «Феміністична майстерня» Анастасія Юрченко.

За порядком на марші стежили правоохоронці. Напередодні члени організації «Традиція та порядок», які називають себе «консервативними християнами» і декларують боротьбу з феміністками і ЛГБТ-активістами, дізнавшись про захід, пообіцяли провести контракцію у відповідь.

«Ми будемо молитися, дарувати жінкам квіти та навертати їх на путь істинний», — раніше повідомив представник «Традиції та порядку» Роман Паращич.

Під час нічного маршу феміністок члени організації «Традиції та порядок» вийшли на «християнський марш», але його блокувала поліція.

«Поліція блокує християнський марш у Львові. Акція пройшла успішно, затриманих немає», — заявили у «Традиціях та порядку».

Як повідомили на своїй сторінці у Facebook організатори маршу з ГО «Феміністична майстерня», чоловіки поводилися агресивно, намагалися блокувати ходу і кидали в жінок яйцями.

«На банері їхньої акції було написано «Переможемо ніч». Вони намагались блокувати нашу ходу і перекрикувати наші промови, кричали образи, кидали яйця», — написали у «Феміністичній майстерні».

При цьому організатори маршу повідомили, що жодна з учасниць не постраждала.