Суд заарештував підозрюваного у нападі на експолітвʼязня Балуха. Він визнав свою вину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд заарештував підозрюваного у нападі на експолітвʼязня Балуха. Він визнав свою вину

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Дніпровський районний суд Києва заарештував підозрюваного у нападі на колишнього політвʼязня Володимира Балуха.

Про це у Facebook повідомила спікер прокуратури Києва Надія Максимець.

Підозрюваного заарештовано на 2 місяці без права внесення застави. Підозрюваний — 32-річний мешканець Київщини, безробітний, повністю визнав свою вину, відмовився від адвоката. За його словами конфлікт із потерпілим відбувся на побутовому підґрунті.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 1 ст. 121 (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) Кримінального кодексу.

  • У Києві в ніч проти 8 вересня, у річницю визволення українських політв’язнів із полону Кремля, невідомі побили одного з них — Володимира Балуха. Першим про це повідомив режисер Олег Сенцов. За його словами, у Балуха зламані рука та ключиця. У відділі комунікації поліції Києва уточнили, що Балуха госпіталізували з Парку культури та відпочинку «Гідропарк». Його мобільний телефон і банківська картка зникли.
  • Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Згодом нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що Балух після нападу перебуває в реанімації.
  • У суботу стало відомо, що поліція затримала підозрюваного у нападі на Балуха.