Геращенко розповіла про характер травм Балуха і його стан: Перевели до реанімації, у нього важка черепно-мозкова травма

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Геращенко розповіла про характер травм Балуха і його стан: Перевели до реанімації, у нього важка черепно-мозкова травма

Facebook / Olga Skripnik

Після нападу невідомих у київському Парку культури та відпочинку «Гідропарк» колишній політв’язень Кремля, громадський активіст Володимир Балух перебуває у реанімації, його прооперували — лікарі діагностували важку черепно-мозкову травму.

Про це повідомила нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Володимир Балух перебуває в Лікарні швидкої допомоги, куди швидка привезла його опівдні. Скільки він перебував без тями після звірячого побиття — невідомо, встановити це мають правоохоронці», — написала вона.

За словами Геращенко, лікарі роблять усе можливе для стабілізації стану активіста.

«Щойно закінчилася операція, його перевели до реанімації. У Володі важка черепно-мозкова травма, операція була на голові, стан важкий. Реабілітація потребує довгого часу. До Володі поки що не пускають. І просять поки що не турбувати лікарів, які не можуть оприлюднювати деталі, зокрема й через те, що розпочато слідство щодо побиття», — додала нардеп.

Своєю чергою прокуратура Києва взяла на контроль перебіг розслідування нападу на Балуха.

«Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили місце, де потерпілий перебував напередодні, та осіб, з якими він спілкувався. Із вказаними свідками проводяться слідчі дії. Також виявлено сумку з особистими речами потерпілого», — заявили у відомстві.

  • У Києві в ніч проти 8 вересня, у річницю визволення українських політв’язнів із полону Кремля, невідомі побили одного з них — Володимира Балуха. Першим про це повідомив режисер Олег Сенцов. За його словами, у Балуха зламані рука та ключиця. У відділі комунікації поліції Києва уточнили, що Балуха госпіталізували з Парку культури та відпочинку «Гідропарк». Його мобільний телефон і банківська картка зникли. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Згодом нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що Балух після нападу перебуває в реанімації.
  • Партія «Європейська солідарність» на з’їзді 31 серпня представила кандидатів на місцевих виборах. Списки до обласних і міських рад очолять колишні політв’язні Кремля Роман Сущенко і Володимир Балух, а також народний депутат Михайло Забродський.
  • 7 вересня 2019 року Україна та Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • Після звільнення з російського увʼязнення Володимир Балух розповів, що з перших днів перебування в СІЗО в Росії його почали катувати. За його словами, тортури також застосовувалися у тверській колонії та в колонії міста Торжок, де він відбував незаконне покарання.