Аваков: Поліція Києва затримала ймовірного нападника на Балуха

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Аваков: Поліція Києва затримала ймовірного нападника на Балуха

Крым.Реалии

Поліцейські затримали підозрюваного у побитті колишнього бранця Кремля, політв’язня Володимира Балуха.

Про це повідомив міністр внутрішніх справи України Арсен Аваков на своїй сторінці у Twitter.

«Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на Володимира Балуха в ніч проти 8 вересня», — написав він.

Інших подробиць Аваков не оприлюднив, лише зазначив, що поліція та прокуратура незабаром зроблять заяву щодо інциденту.

Згодом в управлінні комунікації Нацполіції уточнили, що затриманим є мешканець Києва 1988 року народження.

«Володимир Балух разом із друзями відзначали річницю звільнення з полону у ресторані «Козак». Близько півночі Володимир вийшов із закладу і попрямував до ресторану Edem. Там у нього виник конфлікт із невідомим. Чоловік вдарив його ногою — потерпілий впав і знепритомнів. Після цього зловмисник втік, не надавши постраждалому допомогу», — додали правоохоронці.

Наразі затриманому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

  • У Києві в ніч проти 8 вересня, у річницю визволення українських політв’язнів із полону Кремля, невідомі побили одного з них — Володимира Балуха. Першим про це повідомив режисер Олег Сенцов. За його словами, у Балуха зламані рука та ключиця. У відділі комунікації поліції Києва уточнили, що Балуха госпіталізували з Парку культури та відпочинку «Гідропарк». Його мобільний телефон і банківська картка зникли.
  • Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Згодом нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що Балух після нападу перебуває в реанімації.
  • Поліція розглядає чотири версії побиття експолітвʼязня Володимира Балуха.
  • Партія «Європейська солідарність» на з’їзді 31 серпня представила кандидатів на місцевих виборах. Списки до обласних и міських рад очолять колишні політвʼязні Кремля Роман Сущенко і Володимир Балух, а також народний депутат Михайло Забродський.