Експолітвʼязень Сущенко: Поліція розглядає чотири версії нападу на Балуха

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Експолітвʼязень Сущенко: Поліція розглядає чотири версії нападу на Балуха

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Поліція розглядає чотири версії побиття експолітвʼязня Володимира Балуха.

Про це у Facebook повідомив журналіст, колишній політвʼязень Роман Сущенко.

«Розглядаються чотири основні версії. Нещасний випадок, хуліганство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень Володимиру», — написав він.

Він додав, що окремі обставини цього інциденту свідчать про малоймовірність нещасного випадку, хоча його як версію не відкидають. Решта версій залишаються робочими і відпрацьовуються правоохоронцями.

«Судово-медична експертиза не завершена і від її висновків залежить успіх розслідування. На жаль, медична картка та інші дані Володимира Балуха залишилися в окупованому Криму і їх відсутність ускладнює зʼясування важливих фізичних відомостей, які могли би пролити світло у справі», — пояснив Сущенко.

Крім того, він звернув увагу, що в ніч з 7 на 8 вересня у Києві була злива, тож її наслідки значно ускладнили отримання необхідних речових та інших доказів.

«Попри це, слідство зʼясувало більшість обставин того вечора, відшукало свідків та провело необхідні слідчі дії. Успіх подальшого розслідування цілком залежить від стану здоровʼя Володимира Балуха. Правоохоронці чекають, коли він прийде до тями і зможе свідчити», — резюмував журналіст.

  • У Києві в ніч проти 8 вересня, у річницю визволення українських політв’язнів із полону Кремля, невідомі побили одного з них — Володимира Балуха. Першим про це повідомив режисер Олег Сенцов. За його словами, у Балуха зламані рука та ключиця. У відділі комунікації поліції Києва уточнили, що Балуха госпіталізували з Парку культури та відпочинку «Гідропарк». Його мобільний телефон і банківська картка зникли. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Згодом нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що Балух після нападу перебуває в реанімації.
  • Партія «Європейська солідарність» на з’їзді 31 серпня представила кандидатів на місцевих виборах. Списки до обласних і міських рад очолять колишні політв’язні Кремля Роман Сущенко і Володимир Балух, а також народний депутат Михайло Забродський.