Уперше в історії США одразу обидвох кандидатів у президенти звинувачують у домаганнях. На Трампа й Байдена поскаржилися 33 жінки

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Уперше в історії США одразу обидвох кандидатів у президенти звинувачують у домаганнях. На Трампа й Байдена поскаржилися 33 жінки

Уперше за всю історію США кандидатів одразу від обох великих партій — демократичної та республіканської — правдоподібно звинуватили в неприйнятних сексуальних діях. Всього на кандидатів поскаржились 33 жінки — 25 на Дональда Трампа та 8 на Джо Байдена.

Про це повідомляє Business Insider.

Вибори 2020 року — перші, які пройдуть в еру #MeToo, соціальної ініціативи, яка заохочує людей висловлюватися про пережиті домагання та інші сексуальні злочини. Також ці вибори будуть першими, на яких обидва кандидати мають правдоподібні звинувачення у неприйнятній сексуальній поведінці.

Республіканця Трампа звинуватили 16 жінок у тому, що він силоміць їх цілував і мацав. Ще семеро жінок звинуватили його у неприйнятних сексуальних діях, і дві — у домаганнях та зґвалтуванні. Йдеться про випадки, які відбувалися протягом чотирьох десятиліть, починаючи з 1980-х.

Демократа Байдена звинуватили вісім жінок у неприйнятних коментарях та торканнях. Ще одна жінка звинуватила його в домаганнях. Йдеться про випадки в період 1993—1995 і 2008—2016 років.

Претензії до Трампа і Байдена відрізняються за кількістю та за ступенем серйозності, проте усі вони чи не вперше одночасно стосуються настільки впливових людей.

Половина з тих, хто звинувачує Байдена, тим не менше планують голосувати за нього. Кандидат частково визнав свою неприйнятну поведінку та пообіцяв бути більш уважним до особистого простору інших людей, але заперечив звинувачення в сексуальних домаганнях однієї з жінок.

Ті, хто звинуватив Трампа, не відмовились від своїх політичних переконань, хоча й визнали проблемні ситуації, які трапляються з жінками. Також Трамп особисто зізнався в тому, що цілував жінок без їхньої згоди та хтиво дивився на роздягнених моделей за кулісами. При цьому він заперечував випадки домагання тим, що жінки були йому не до смаку.